Piki- või ristikiudu lõikelauad on valmistatud erinevatest väärispuidu liikidest. Lõikelauad on viimistletud mesilasvaha ja mineraalõliga (food grade), mis on lubatud kokkupuutel toiduainetega. Nüüd on võimalus tellida ka kujundi või tekstiga lõikelauda. Laual on libisemise vältimiseks kummist jalad all. Hinnale lisandub saatmiskulu (Itella Smartpost). Kui leidsid endale sobiva, siis kirjuta info@mhd.ee

Miks eelistada ristikiudu puiduga lõikelaudasid pikikiudu puidust lõikelauale?
Esimese variandi puhul on puidukiud lõikepinna suhtes risti ning noa tera liigub lõikamisel kiudude vahel, neid läbi lõikamata. Pikikiudu lõikepinna puhul võib lõikeriist esiteks kiude lõhkuda, teiseks nürineb palju kiiremini – see on eriti oluline siis, kui peres toidutegemist kirglikult harrastatakse.

Praegu tooted puuduvad!

DSCF2712
Mesilasvaha lõikelaudadele ning teistele eelnevalt õlitatud puidust toodetele.
Koostis - naturaalne mesilasvaha ja mineraalõli, mis on lubatud toiduainetega kokkupuutel.
Segu on pehme ja mugav peale kanda.
Hind: 6.-    100g
 
 
Tänan, et olete valinud minu tehtud risti- või pikikiudu lõikelaua. Teie poolt soetatud toote kasutusiga pikeneb oluliselt, kui jälgida hooldusjuhiseid.

Tähtis!!

Teie uus lõikelaud on töödeldud mesilasvaha ja mineraalõli (SKYDD) seguga. Soovitan see esmalt sellisena 3-4 päevaks jätta sinna seisma, kus on tema uus töökoht. Milleks on seda vaja teha? Lõikelaud peab kohanema uue tubase kliimaga selleks, et ei tekiks mõrasid ja kõverdumist. Vastavalt ruumi niiskusele või kuivusele tarvitab lõikelaud mõnda aega enda pinnal olevat kihti, et tekiks lõikelauale sobiv kliima.

Õlitamine ja hooldamine:
Peale lõikelaua esmast kasutuselevõttu tuleks jälgida kahe nädala jooksul selle pinda. Kui see muutub kuivaks, siis õlitada. Kandke enne töö algust lõikelauale õhuke kiht kas külmpressitud linaseemne-, Unikkoöljy mooniseemne-(Tikkurila) või SKYDD mineraalõli. Soovitan seda teha kohe pärast lõikelaua puhastamist ja kuivatamist ning kindlasti mõlemale küljele. Ei soovita kasutada tavalist toiduõli, sest ajapikku toiduõli rääsub ja omandab halva lõhna. Kord kuus tuleks lõikelaud peale puhastamist ja pesemist õliga üle teha, lasta 10-15 min imenduda ja siis majapidamispaberiga liigne õli ära pühkida. Õlitamine muudab puidu veekindlamaks ja kriimustustele-sisselõigetele vastupidavamaks. Kui sageli peate värskendama viimistlust? Soovitan kord aastas hõõruda lõikelaud üle peene liivapaberiga (grit 120), et eemaldada vanad õlijäägid ning puu pealispinnale sööbinud toidujäägid. Hästi mõjub ka õrnalt kaapimine laua suhtes täisnurga all hoitud sirge noateraga. Pestud ja kuivatatud lõikelauale kanda näiteks kiht linaseemneõli nii, et lõikelaua pind oleks täielikult kaetud. Lasta seista 60 minutit ja pühkida üleliigne õli ära majapidamispaberiga.

Mida tuleks vältida:

Ärge kasutage puhastamiseks metallist harja.
Ärge hoidke toodet kuumal alusel või kuumaallika paistel. Puupliidist või ahjust tuleks eemal hoida – liigse kuivamise tõttu tekivad lõikelauda praod.
Ärge lõigake pidevalt ühe ja sama koha peal. Proovige kasutada kogu tööpinda ning lõikamiskohti hajutada, siis kulub pind ühtlaselt.
Ärge kasutage suurt lihunikukirvest, see võib puitu lõhkuda. Vältige mistahes keemilisi puhastusvahendeid tööpinna puhastamiseks. Pärast kiiret pesemist kuni 40`C vees kuivatage tööpind kiiresti käterätiga ja laske niiskel pinnal kuivada toatemperatuuril.
Ärge leotage lõikelauda vees ega laske liigsel veel puittoodetele pikaajaliselt mõjuda, see võib toodet rikkuda.
Ärge pange puust lõikelauda nõudepesumasinasse.
Ärge laske toote ühte kohta niiskusel mõjutada pika aja jooksul. Niiskus võib imbuda puidu sisse, mis põhjustab lõikelaua paisumist ja liimühenduste nõrgenemist. Pärast töö lõpetamist kasutage puidust või plastmassist kaabitsat toiduosakeste eemaldamiseks tööpinnalt, et hoida pind puhas ja hügieeniline.

Väikesi kavalusi:
Katke ükskõik missugusest materjalist lõikelaud tugevalt lõhnavate ja värvi väljaandvate toiduainete töötlemiseks eelnevalt küpsetuspaberiga, mille alla võite asetada veel ajalehe. Jäänused saate pärast lihtsalt koos paberitega kokku keerata ja ära visata. Lihtne ja tõhus viis mikroobidega võitlemiseks on lasta puhtaksküüritud lõikelaual kuivada nii, et õhk pääseks sellele igast küljest ligi, näiteks nõuderestil.